Propecia (Finasterid)

Finasteride er det aktive middel som findes i medicinen Propecia. Propecia er oprindeligt skabt som et middel til at bekæmpe forstørret prostata, men der blev opdaget af samme middel havde en positiv virkning mod hårtab. I et forsøg der forløb over 5 år, blev der fremvist nogle meget positive resultater i forhold til hårtab. 42 procent af mændende oplevede ikke yderlig hårtab, imens 48 procent af patienterne fik genvækst af hår.

For mange mænd som bare vil stoppe / begrænse hårtabet, er Finasterid nok til at give den ønskede effekt. Hvis du virkelig ønsker at sparke hårvæksten i gang, så benytter mange Finasterid sammen med Minoxidil / Regaine

Hvordan virker Propecia / Finasterid?

Virkningen sker ved at hæmme det enzym, som kroppen bruger til at omdanne testotesron til DHT (dihydrotestosteron) – Hormonet er anset til at være det hormon der medfører skaldethed.

propecia virkning

Hvad er finasterid?

Det er et syntetisk anti-androgen – som virker ved at hæmme enzymet 5-alfa reduktase i omdannelsen af testoteron til DHT.

Bivirkninger ved brug af Propecia

Ikke almindelige bivirkninger (0,1-1 procent)

Mindre sexlyst, impotens, ikke eksisterende eller manglende sædafgang.

Sjældne (0,01-0,1 procent)

Udvikling af bryster hos mænd.

Udslæt på huden og kløe.

Allergi

Meget sjældne (under 0,01 procent)

Udvikling af bumser, rødme, udvidelse af de små kar i huden.

Hvor kan jeg købe Finasterid?

Propecia er receptpligtig medicin, og kan kun købes i Danmark ved at få en recept hos lægen. Du kan købe det online, ved at tage en konsultation direkte på det online apotekets side. Men vi anbefaler du går til lægen og gør det den vej. Ønsker du at købe det online, så anbefales det at du køber det indenfor EU i en anerkendt butik.

Nogle vælger at få deres læge til at udskrive en recept på de stærkere Finasterid piller på 5mg, hvorefter de bruger en pilledeler til at dele pillen i 5 stk. Det er en effektiv måde at spare penge på, men et lægemiddel som finasterid skal behandles varsomt. Kommer en gravid i kontakt med lægemidlet, kan der ske skader på det ufødte barn. Dette har været oppe i medierne.

Hvilke risici er der ved brugen af Propecia?

Midlet må som sagt ikke benyttes af kvinder, da det kan skade eventuelle fostre, desuden kan det ikke benyttes af mænd som er allergiske over for det aktive middel i pillen. Hvis man ser på listen over bivirkninger, så er det tydeligt at der er en risiko for at opleve nedsat sexlyst og impotens. Der er mange mænd som online rapporterer at de er blevet permanent skadet af midlet, og der findes forskellige støtte sider til mænd som oplever problemer – F.eks. på hjemmesiden: Propeciahelp.com. Sagen har også været nævnt en del i medierne. Om Propecia er farligere end antaget, vides endnu ikke, men det er bestemt værd at tage med i sine overvejelser, inden man starter på kuren.

Bruger du Propecia, så er du meget velkommen til at skrive din mening om produktet. Du kan skrive en kommentar nedenunder. Alt er fuldstændigt anonymt, og den email adresse blive ikke vist offentligt.