Hårtab mænd – Mandligt hårtab

Androgen Alopeci også kaldet mandligt hårtab, er den mest udbredte og kendte form for hårtab. Hårtabet skyldes at man har arvelig overfølsomhed for det mandlige kønshormon. Overfølsomheden findes typisk kun i nogle områder af hovedbunden, primært i tindingerne og på toppen. Det er derfor man f.eks. ikke taber håret på siden af hovedet. Overfølsomheden påvirker hårsækkene, og får dem til at skrumpe, med tiden vil ens hår blive påvirket negativt, og blive tyndere og tyndere med tiden, for til sidst at falde helt af.

At man taber håret, er ikke ensbetydende med at man har et højt niveau af kønshormon. Mandligt hårtab starter typisk i 20 til 30 års alderen, og desto tideligere processen starter, desto mere aggressivt er hårtabet.

Behandling – Hvad kan man gøre ved mandligt hårtab?

Oplever du mandligt hårtab, så har du nogle forskellige muligheder.

  1. Du kan være ligeglad – Klip det kort med tiden, og stop med at bekymre dig om dit hår
  2. Du kan overveje medicinsk behandling.
  3. Du kan vælge at spare penge sammen og få en hårtransplantation.
  4. Du kan kamuflerer hårtabet.

Accepter hårtabet

Den nemmeste løsning hvis du oplever hårtab, er at accepterer det. Det kan være en stor bet for mange mænd at vedkende at ens hår og udseende forandre sig, men hvis du vælger at accepterer det, så kan du slippe for meget stress og bekymring. En stor faktor ved mandligt hårtab, er bekymringen omkring reaktionen fra det modsatte køn, men faktum er at de fleste kvinder er ligeglade.

Der er selvfølgelig nogle kvinder som ikke kan accepterer det, men så er det jo nok hellere ikke den rette person for én. Du vil få meget mere værdi ud af at fokuserer på at forbedre din fysik, gå i det rette tøj og få personlig succes. Accepter hårtabet, og læg din energi i andre ting, det vil du ikke fortryde.

Medicinsk behandling

Kan du ikke accepterer dit hårtab, så kan du vælge at gå den medicinske vej. Der findes 2 godkendte midler mod hårtab, og det er Propecia og Regaine. Typisk virker midlerne mest effektivt i samspil med hinanden.

Hårtransplantation

Den dyreste, men også mest effektive måde at genskabe ens hår, er at benytte sig af plastikkirurgisk behandling. Det er bestemt ikke nogen billig løsning, men med kirurgi kan man få genskabt sit hår. Teknisk set, der flytter kirurgen dine ikke følsomme hår, til de områder hvor du er ramt af hårtabet.

Kamuflering af hårtabet

Et alternativ til de andre løsninger, er at kamuflerer ens hårtab. Dette kan man også vælge at gøre i samspil med f.eks. medicinsk behandling. Der findes flere forskellige midler til at give illusionen af tykkere hår, f.eks. Toppik.