Nizoral shampoo

Nizoral findes både som shampoo og som creme. Det er udviklet som et svampedræbende middel, der primært anvendes mod skæl eller eksem i hovedbunden. Det aktive stof i Nizoral hedder ketoconazol.

Nizoral Shampoo mod skæl

Nizoral kan købes som et håndkøbslægemiddel, både online og på dit lokale apotek. Skæl og eksem i hovedbunden opstår typisk på grund af infektioner med svampe. Virkningen fra Nizoral sker så via stoffet ketoconazol, som går ind og ødelægger svampenes cellevægge, hvilket får svampen til at dø.

Sådan anvender du Nizoral

Hvis du har eksemen eller skål i din hovedbund, så skal du vaske de ramte steder med shampooen 2 gange om ugen. Dette skal du gøre i 2-4 uger.

Nizoral Shampoo mod hårtab

Der er ikke nogle officielle store undersøgelser som beviser at Nizoral er virksomt mod hårtab, men det er populært blandt folk som prøver at bekæmpe deres hårtab.

Der er dog lavet en lille undersøgelse med 39 deltagere, hvor kontrolgruppen benyttede almindelig shampoo, imens den anden halvdel benyttede Nizoral shampoo 2-4 gange om ugen. Alle deltagerne havde oplevet et hårtab de forrige 2-6 år, og led af mandligt hårtab. Resultatet viste at Nizoral forøgede hårvæksten blandt deltagerne. Du kan læse mere om undersøgelsen her og her.

Mulige bivirkninger ved brug af Nizoral shampoo

Almindelige (1-10 procent)
Allergiske hudreaktioner, brændende fornemmelse i huden, hudkløe, hududslæt ved kontakt med midlet, hårforandringer.

Sjældne (0,01-0,1 procent)
Hårtab, misfarvning af håret.

Det er ikke bevist i ordentlige undersøgelser at Nizoral shampoo har en effekt mod hårtab, alligevel benytter mange mænd shampooen som del af deres behandling mod hårtab. Det kan være et interessant redskab at benytte, især i kombination med Propecia og Regaine.